Sponsors & Adverteerders

Fifites
Van 't Hek
JP Watersport

logo-sponsorkliks 100 100

Verjaardagen

 

Volg Flying Petrels op Facebook Volg Flying Petrels op Twitter AED bij Flying Petrels

HB Pupillen 1

28 juni 2015

Na een enerverende wintertraining startten we met veel plezier met een enthousiast team aan de 1e seizoenshelft. Flying Petrels Pupillen 1. 2e klasse, in een NoordHollandse competitie. Tegenstanders Cromtigers, Alcmaria, Kinheim, Urbanus, Onze Gezellen en DoubleStars, dat beloven leuke wedstrijden te worden. En inderdaad. Ondanks, met regelmaat tegenvallende resultaten is er met een goed en positief gevoel vandaag afgesloten. In deze seizoenshelft hebben we maar liefst 84 runs gemaakt in 13 gespeelde wedstrijden. 2x gewonnen, 1x gelijk en 10 verloren. Het laatste valt tegen natuurlijk, het liefste hadden we bovenaan gestaan, maar het plezier, het genieten van de mannen op het veld, de ontwikkeling van die gasten maken deze coach trots!

Samen met Pepijn, Ellen en alle betrokken en enthousiast schrijvende en aanmoedigende ouders kijken we uit naar de 2e helft van 2015. Dat zal in het teken staan van het verbeteren van de zaken die nu niet altijd even goed gingen, het verder leren van dit mooie honkbalspel en het eigen maken van spelsituaties en acties.
Vandaag zagen we daar mooie voorbeelden van, zaken die in het begin van het seizoen hopeloos misgingen, een relay achter de man aangooien, is nu een prachtige nul door een bal die van de rechtsbuiten via de pitcher naar thuis gaat waar de catcher de slagman moeiteloos uitvangt. De mannen leren van kleine ongelukken, als een bal die Chris, die zo ongeveer elke wedstrijd minstens 1x geblesseerd raakt, in zijn nek krijgt omdat hij zijn helm opheft bij het catchen, maar alles compenserend met zijn enthousiaste catchen en ongelofelijke snelheid met honklopen. Valentijn die onverminderd blijft dreigen met een bal en daardoor een loper laat gaan, maar ook met zijn ongevenaarde drift tot sliden het ene na het andere punt binnenloopt. Daan, die ondanks een oude handschoen een prachtige vangbal maakt tegen de Cromtigers. Rick die groeit als catcher en tegen Kinheim een prachtige honkslag slaat. De mannen steken elkaar aan door enthousiasme van bijvoorbeeld de mannen van Ras, Dre en Drew die ons met regelmaat tot wanhoop drijven omdat ze nauwelijks uit elkaar te houden zijn, maar beide bij elke honkslag of geraakt werper een sprongetje van geluk maken. 2 prachtige pitchers, Wouter en Justin die met gemak 3 slag gooien en menig slagman de stuipen op het lijf jagen met de snelheid van hun geworpen ballen. Pim met zijn eeuwige banaan en behoefte tot een plas achter de dugout, maar ook met het grootste gemak het 3e honk verdedigd. Onze shortstop Rocco, die het zelf bij 33 graden nog koud heeft maar met de energie van zijn aardbeien de bal dik achter de midfielder van DoubleStars slaat en en-passant nog even 2 honklopers mee naar binnen brengt. En dan natuurlijk Bram die met zijn luide stem, de Yell doet en alsdoor coachend het 1e honk tot een ware vesting maakt..

Kortom, voorbeelden te over om vast te stellen dat de 2e seizoenshelft veel te leren valt, maar waar deze coach met veel genoegen naar uitkijkt omdat er plezier in het team is. Fijne vakantie, rust goed uit, train zo af en toe en op naar nog veel mooie wedstijden!

Bas Schipper

Zondag 3 mei - Urbanus-Flying petrels pupillen 1

Een spannende wedstrijd tegen Urbanus.
Het is de eerste wedstrijd die we deze competitie gewonnen hebben!
Helaas wel slecht weer, maar een goede scheidsrechter!
Uitslag 5-8!!!!!
Hopelijk blijven we de rest van de competitie ook zo spelen!

Justin

Vandaag - 25 April 2015 - speelden wij uit tegen Double Stars Heiloo 

Inning 1: we hebben best wel veel moeite met het halen van punten en het tegenhouden van tegenpunten. Uiteindelijk werd het in deze inning 4-2 voor de tegenstander. Rocco en ikzelf hadden allebei een mooie tweehonkslag en scoorden punten met stelen op thuis.

Inning 2: in de tweede inning hebben we helaas geen punten gescoord. De tegenstander kreeg toen de kans om het 7-2 te maken.

Inning 3: dit was de mooiste inning van de hele wedstrijd. Wij hebben de stand op 8-9 voor de tegenstander gekregen. Er werden een hele hoop punten gemaakt. De mooiste slag was van Bram , hij sloeg maarliefst 3 punten binnen.

Dit wedstijdverslag is geschreven door Chris     

De uiteindelijke uitslag is 8-9 voor Double Stars Heiloo

Wedstrijdverslag Flying Petrels tegen de Cromtigers - 12 april 2015

De eerste inning stonden we voor met 5 punten. Iedereen kwam aan slag. Er werd veel wijd gegooid waardoor we naar het eerst honk mochten. Wouter en Chris sloegen een verre bal waardoor er veel mensen binnenkwamen. In de 2e inning kwamen we helaas achter. Wouter en Valentijn gooiden goed met steeds 2 strikes. In de 3e inning zette de Cromtigers een goede pitcher in die heel hard gooide.

Helaas verloren maar het was een erg leuke wedstrijd.

Wouter

Zaterdag 4 april 2015

Eindelijk was het weer goed (maar wel fris) en konden we afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd spelen. We speelden thuis tegen Almere ’90. Iedereen was aanwezig en we hadden er dan ook veel zin in.

Het was wel wennen. Maar de pitchers stonden goed te gooien en hierdoor konden de catchers ook goed vangen. Na de eerste inning stonden we voor. In de tweede inning kwam Almere ’90 goed terug. Af en toe ging het in het veld niet helemaal goed en hierdoor konden zij ook op de honken komen. Het slaan ging best wel goed en in elke inning kwamen er wel wat punten binnen. Uiteindelijk hebben we met 5-4 gewonnen en het was een spannende wedstrijd.

Groetjes van Rick