Sponsors & Adverteerders

Fifites
Van 't Hek
JP Watersport

logo-sponsorkliks 100 100

Verjaardagen

 

Volg Flying Petrels op Facebook Volg Flying Petrels op Twitter AED bij Flying Petrels

Lid worden van Flying Petrels is een goede zaak!

Flying Petrels is al ruim 60 jaar lang een toonaangevende honk- en softbalvereniging. Gevestigd in het hart van Purmerend is het goed bereikbaar per fiets, openbaar vervoer en zelfs met de auto. De vereniging biedt honk- en softbal voor alle leeftijden en op verschillende niveau's. Je kunt bij ons al terecht vanaf zes jaar! Op vaste dagen zijn er trainingen. Wil je in de competitie spelen dan worden de wedstrijden ingedeeld door de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). Trainings- en wedstrijdtijden houden rekening met je situatie. Bijvoorbeeld wedstrijden voor de middelbare jeugd worden niet ingepland op zaterdag, want dan hebben ze meestal wel een bijbaantje.

Kom Beeball spelen bij Flying Petrels!

Beeball is een stoer, flitsend en leuk spel voor jongens en meisjes van 5 tot en met 12 jaar. Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest en sportiviteit voorop. Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken de kinderen zich snel eigen met de technische basis vaardigheden van honkbal en softbal. BeeBall is door de eenvoud van het spel en dynamiek in het bijzonder geschikt voor de jongste jeugd, waardoor jongens en meisjes gezamenlijk met veel plezier BeeBall kunnen spelen. Sta niet vreemd te kijken als de tegenstander klapt bij een mooie actie, wij doen daar ook aan mee. Door de eenvoudige regels kan iedereen het spel begeleiden: coach, vader, moeder, opa of oma. BeeBall is een echt spel voor families. En het is veilig, de bal is zacht.

Wil je Honkballen?

Honkballen kan al vanaf de Pupillen. Er zijn verschillende pupillenteams die elk op een eigen niveau spelen. Tot en met de pupillen bestaan de teams nog uit jongens en meisjes. Als pupil speel je niet op een volwassen veld; alle spelregels zijn aangepast voor de pupillen. Na pupil groei je door naar aspirant. Aspiranten zijn geen gemende teams meer. Jongens spelen honkbal, meisjes spelen softbal. Vanaf aspirant lijken de spelregels steeds meer op de 'echte' regels. En na junior kom je als senior op het veld. Snelheid, techniek en inzicht beginnen dan veel belangrijker te worden. Het is durven, denken en doen! Het gaat alleen maar sneller en stoerder worden. Van onze pupillen spelen enkele spelers zelfs in een regionaal talenten team!

Wil je Softballen?

Veel mensen denken dat honk- en softbal hetzelfde zijn, maar dat is niet zo. Er zijn een paar verschillen. Bij softbal zijn de afstanden van het speelveld en ook de grootte en de zwaarte van de speelbal anders dan bij honkbal. Een verschil dat direct opvalt, is dat bij honkbal de werper de bal bovenhands aangooit, terwijl bij softbal dit onderhands moet gebeuren. De rest van de spelregels zijn in grote lijnen hetzelfde. Wat de mannen betreft, zij hebben het softbal langzamerhand ook ontdekt. In de meeste landen is softbal trouwens geen typische vrouwen- of meisjessport. En 'soft' is het spelletje ook allerminst.

Lidmaatschap

Er bestaan verschillende lidmaatschappen voor bijvoorbeeld honkbal, softbal of zelfs recreatiesoftbal. Daarnaast kent de vereniging ook andere vormen van lidmaatschap, zoals een vrienden relatie of sponsoring.

Je gaat het lidmaatschap aan voor een jaar. Opzeggen doe je voor 1 november. Dit is van belang, omdat na 1 november de vereniging de verplichte penningen voor de leden aan de bond moeten worden voldaan (voor o.a. registratie en verzekeringen).

Kom de sfeer proeven!

Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven of om een mooie wedstrijd te bekijken. U kunt ook altijd een keer langskomen om een training bij te wonen of om zelfs mee te doen! Wij zijn nog altijd op zoek naar nieuwe spelers voor onze teams. Naast spelen en trainen hebben we familietoernooien, barbecues en veteranen toernooien. Bij honk- en softbalvereniging Flying Petrels is altijd wel iets te beleven. Elk seizoen melden nieuwe spelers zich aan. Heb jij ook interesse om te gaan BeeBallen, Honkballen of Softballen? Hieronder kun je alles vinden wat je te weten wilt komen als je ook bij Flying Petrels wilt komen spelen.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contributies

Hieronder is een overzicht gegeven van de verschillende contributievormen.

Vorm
Honk- en softbal
Softbal Dames
- t/m 9 jaar
€ 140,00
€ 140,00
10 t/m 12 jaar
€ 151,50
€ 151,50
13 t/m 15 jaar
€ 168,50
€ 168,50
16-17 jaar
€ 183,75
€ 176,00
vanaf 18 jaar
€ 226,50
€ 197,50
Dubbel lid € 31,50 -
Gezinscontributie
€ 443,00
-
Slowpitch
  € 63,00

Deze bedragen zijn exclusief de verenigingstoeslag van € 60,00 (zie artikelen 16a en 16b in het Huishoudelijk regelement) en exclusief inschrijfgeld van € 12,00.

Bankrekeningnummers:
ING bank: IBAN: NL43INGB0003510161 (Klassiek: 35.101.61)
Rabobank: IBAN: NL46RABO0354155733 (Klassiek: 35.41.55.733)

Recreanten: Conform het huishoudelijk reglement (art. 17) is de helft van de normale contributie verschuldigd indien geen wedstrijden worden gespeeld.

Lid worden?

Download het inschrijfformulier hieronder in PDF formaat. Vul het formulier in en stuur het per post naar, of lever het in bij:

FP-Ledenadministratie, Goudenregenstraat 126, 1441 HG  te Purmerend..

NB: Vergeet niet een handtekening te plaatsen; zonder handtekening kan de aanmelding niet in behandeling worden genomen.

  • Aanmeldingsformulier 2017pdf
  • Elk jaar worden de contributies herzien. Wijzigingen worden voorgedragen tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV). De ALV wordt gehouden in februari of maart. Controleer de kalender voor de exacte datum.
  • Je gaat het lidmaatschap aan voor een jaar. Opzeggen doe je voor 1 november. Dit is van belang, omdat na 1 november de vereniging de verplichte penningen voor de leden aan de bond moeten worden voldaan (voor o.a. registratie en verzekeringen). Zie ook "EINDE LIDMAATSCHAP" in de statuten.

We begroeten u graag als nieuw lid bij de Flying Petrels!